Szilva süti
Elkészítés lépései
Puha margarint a porcukorral kikeverjük, -hozzáadjuk a tojást, tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy órát szoba-hőmérsékleten letakarva pihentetjük.
Pihentetés után a 70 dkg lisztet hozzáadjuk, és jól összegyúrjuk.
Kis golyókat készítünk a tésztából, a végeit elvéknyitjuk sütőpapíros tepsibe tesszük. Minden golyót kicsit ellapítjuk. 180 fokon kb 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen késsel vagy kávéskanállal kivájjuk a közepüket. Vigyázni kell könnyen törik.
Tölteléket elkészítjük. Fémedényben 20 dkg margarint 3 egész tojást és 8 dkg cukrot vízgőz felett (állandóan keverni kell) krémmé főzzük. Hozzáadjuk a darált diót, kakaót, vaníliás cukrot lekvárt, -rumaromát vagy rumot, kicsire összevágott aszalt szilvát, és a kivájt tészták közepét. Összekeverjük és megtöltjük a szilvákat. Kettőt összeillesztünk.
A szilva színezéséhez piros és kék gél festéket kevés langyos vízben feloldunk. Ecsettel befestjük a tésztát és beleforgatjuk kristálycukorba.
Díszítésnek tehetünk bukszuslevelet, citrom vagy menta levelet.
Ez a tészta az Őszibarack sütinek a tésztája. Akár süthetünk mindkettőt egyszerre, annyi különbséggel, hogy a töltelék összetétele változik. Nagyon jól működik a kész sütemény fagyasztása. Egyesével alufóliába csomagolom. Így csak annyit veszek ki amire szükségem van. Kivétel után leveszem a fóliát róla, és egy tálcán kiolvasztom.
Hozzávalók
Szilva süti tészta elkészítése
puha
Töltelék
kristály
darált
a tészta kivájt közepe
Szinezni a szilva sütit
piros gél
kék gél
Színezés után beforgatni
kristály
Készíts róla egy képet és töltsd fel!