Gombakrém és tonhalkrém
Elkészítés lépései
Gombakrém elkészítése
Tisztítsuk meg a gombákat, majd aprítsuk fel őket, és rakjuk félre. A megpucolt vöröshagymát vágjuk apró darabokra, a fokhagymát pedig préseljük össze.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Adjuk hozzá a vajat is, és hagyjuk elolvadni.
Adjuk hozzá a gombát is. Sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon süssük ameddig ki nem ereszti a gomba az összes levét. Ha már kezd pirulni, adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet, és facsarjunk rá egy kávéskanálnyi citromlevet.
Vegyük le a tűzről, rakjuk egy aprítógépbe, és daráljuk krémesre.
Tonhalkrém elkészítése
A tonhalkrém elkészítéséhez a tonhalkonzerveket csöpögtessük le, rakjuk egy tálba, majd egy villával törjük össze.
Locsoljuk meg egy kis citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd az apróra reszelt vöröshagymát keverjük hozzá. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselemyzöldet is, végül pedig a majonézt és a joghurtot is és alaposan keverjük össze.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!