Avokádókrémmel töltött tojás
Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2023.10.15.
könnyű
25 perc
4 főre
előétel (hideg)
Előkészület: 15 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Avokádókrémmel töltött tojás , Szekeres Lajosné Klári konyhájából.
Elkészítés lépései
A tojásokat keményre főzzük, és hideg víz alatt lehűtjük. A héjától megtisztítjuk és ketté vágjuk, kiszedjük a sárgáját, félre tesszük.
Egy turmixgépbe az avokádó kikapart húsát beletesszük és összeturmixoljuk az aprított hagymával, petrezselyem zölddel, citromlével, majd sóval és borssal ízesítjük.
A tojások sárgáját villával összetörjük és a krémhez adjuk. Jól kikeverjük vele az elkészült krémet csillag csöves habzsákba szedjük és megtöltjük vele a tojásfehérjéket. Hűtőbe tesszük főtt sonka mellé kínáljuk, de önmagában is nagyon finom.
Petrezselyemzölddel díszítjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
1 közepes db avokádó
4 db főtt tojás
1 közepes db salottahagyma
1 csokor petrezselyem
1 késhegynyi fehér bors
1 fél citromból nyert citromlé
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!