Mexikói kuszkusz saláta
Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2023.10.19.
könnyű
35 perc
4 főre
előétel (meleg)
Előkészület: 15 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 0 perc
Köretnek de önmagában is fogyasztható egy húsmentes napon.
Elkészítés lépései
Az olajon pároljuk meg a karikára vágott póréhagymát, majd adjuk hozzá a mexikói zöldségkeveréket. Sózzuk, borsosuk és együtt pároljuk roppanósra.
A kuszkuszra öntsünk két dögre forró vízzel, sózzuk, borsozzuk lefedve állni hagyjuk, hogy megpuhuljon.
Ha megpuhult a kuszkusz villával fellazítjuk és összekeverjük a megpárolt zöldségekkel.
Melegen kínáljuk akár önmagában is fogyasztható, de húsok mellé is kitűnő köret.
Elkészítési tippek és trükkök
A kuszkusz soha ne főzzük. Csak forrázzuk le és állni hagyjuk lefedve.
Hozzávalók
4 főre
Mexikói kuszkusz saláta
1 bögre kuszkusz
450 dkg zöldségkeverék
fagyasztott, mexikói
fagyasztott, mexikói
1 közepes db póréhagyma
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 ek olívaolaj
4 dl víz
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!