Almaleves
Az almalevest melegen és hidegen is kínálhatjuk. Isteni finom. Mi megkóstoltuk melegen és hidegen is.
Elkészítés lépései
Az almát meghámozzuk, egy fazékba 1 liter hideg vizet engedünk, bele facsarjuk a ciromlevet, majd bele dobjuk a kockára vágott almát, a szegfűszeget, az őrölt fahéjat, csipet sót és az édesítött (vagy cukrot).
Amikor felfövésben van az alma 1/4 részét kivesszük a tálaláshoz.
Amikor megfőtt az alma, pépesítjük és bele öntjük a tejfölt, kikeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a keményítőt, majd simára keverjük. Végezetül a leveshez öntjük, jól kiforraljuk a levest és vissza tesszük a roppanós alma kockákat. Ha nem elég pikáns, citromlével ízesíthetjük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!