Epres gyümölcskrémes
A gyerekek nagyon szeretik a pudingot és a piskótát, de a gyümölcsöket nem annyira. Ezért próbáltam a hármat egyben. Így a gyümölcsök is lecsúsztak.
Elkészítés lépései
A tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját kikeverjük 3 evőkanál cukorral és 1 evőkanál vízzel.
A tojásfehérjét egy csipet sóval és 3 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük.
A kikevert tojássárgába beleszitáljuk a lisztet és összekeverjük, majd veszünk ki a tojásfehérje habból és fellazítjuk vele a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a többi fehérje habot óvatos körkörös mozdulatokkal hogy ne törjön a hab.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (33x20 cm) simítjuk és 180 celsius fokos, előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy megfelelően átsült-e. Rácson hagyjuk kihűlni.
Amíg sül a piskóta addig megfőzzük a pudingot. A két csomag pudingport kikeverjük 2 dl tejjel csomómentesre. A maradék tejet feltesszük forrni a 4 evőkanál cukorral.
Ha felforrt a tej akkor ráöntjük a kikevert pudingporra állandó keverés mellet. Majd ismét vissza tesszük a tűzre és habverővel állandóan kavarjuk , addig főzzük amíg el nem kezd puffogni. Levesszük a tűzől és kicsit hagyjuk hűlni.
A kihűlt piskótát tálcára rakjuk és a tejét kirakjuk a félbe vágott eperrel, majd ráöntjük a vaníliás pudingot és elsimítjuk. Hűtőbe rakjuk.
Ha jól lehűlt a tetejét megszórjuk babapiskóta morzsával. Kockára vágjuk, minden kocka gyümölcskrémes közepébe rakunk eper szeleteket.
A pudingot mindig melegen kell ráönteni a gyümölcsös-piskótára, hogy ott dermedjem meg.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!