Barna lencseleves füstölt hússal kolbászmorzsás krumpligombóccal
A családom unta az egyszerű lencselevest így kitaláltam a felturbózott lencselevest. Nagyon bejött.
Elkészítés lépései
Elkészítés: A megtisztított zöldségeseket felkockázzuk a hagymát megtisztítjuk, a zellert megmossuk.
Veszünk egy nagyobb fazekat belerakjuk a lencsét a zöldségeket a hagymákat a zellereket, a papírkát felütjük a 1,5 liter alaplével.
A füstölt combokat felkockázzuk és a lencseleveshez adjuk, ízesítjük kevés sóval, borssal, babérlevéllel.
Lassú tűzön készre főzzük.Amíg fő a lencseleves, elkészítjük a kolbászmorzsás krumpligombócot.
Ha megfőtt a leves, berántjuk, kevés olajon a lisztet barnára pirítjuk belerakjuk a piros paprikát, felöntjük 2 dl vízzel, elkeverjük és a forrásba lévő levesbe öntjük. Elkeverjük, kiforraljuk.
A krumplit megfőzzük összetörjük kihűtjük, a petrezselyem zöldet felaprítjuk, a kolbászt aprítóban felaprítjuk.
A kolbászmorzsát kevés olajon lepirítjuk.Ha kihűt a krumpli akkor beleütjük a tojást, beleszórjuk a petrezselyem zöldet és kihűlt kolbász morzsát és a lisztet.
Közepesen kémény állagú tésztát kapunk.Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és forrásban lévő levesbe rakjuk.
Addig főzzük amíg feljönnek a leves tetejére.
Ízesítjük mustárral /aki nem szereti savanykásan kihagyhatja.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!