Csoki torta
Elkészítés lépései
A piskóta elkészítése. Tojásfehérjét a cukorral felverjük, egyesével hozzáadjuk a sárgáját olajat és a vizet fokozatosan a fehérjéhez öntjük és keményre verjük. A liszthez adjuk a kakaót, sütőport, majd óvatosan fakanállal, belekeverjük a habhoz.
Torta formát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. Tűzpróbáig. Kihűtjük, majd három lapot vágunk belőle. Én legtöbbször a három lapot külön sütöm ki. A fent felsorolt mennyiséget három felé osztom és úgy sütöm ki.
Krém készítése. Egy lábasba felteszünk vizet melegedni.
Egy fém keverő tálba tesszük a egész tojásokat, cukrot és átszitált kakaóport, csomómentesre keverjük. Csokoládét összetörjük.
Ha elég meleg a víz ráhelyezzük a keverőtálat és kis lángon állandó keverés közben pár percig melegítjük (NEM SZABAD NAGY LÁNGON ÉS OTT HAGYNI, MERT ÖSSZEKAPJA A TOJÁST) Levesszük a vízgőzről és hozzáadjuk a csokoládét, hagyjuk hogy olvadjon benne, majd gőz fölött ismét állandó kevergetés közben addig melegítjük, míg elkezd sűrűsödni. Van hőmérőnk akkor kb 65 fok, vagy a kezünkkel is megnézhetjük, ha csíp az már jó. Levehetjük a vízgőzről, de még pár percig keverjük. Teljesen kihűtjük.
Vajat ki habosítjuk. Kanalanként hozzáadjuk a csokoládé krémet a vajhoz (fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a vaj és a krém). Krémet kb 30 percre hűtőbe tesszük. Tortát megtöltjük és díszítjük tetszés szerint.
Hozzávalók
Piskóta hozzávalói (28 cm torta forma)
Krém hozzávalói:
legalább 52%
Készíts róla egy képet és töltsd fel!