Csokitorta
Elkészítés lépései
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét kezd felverni gépi habverővel, közben kanalanként add hozzá a cukrot, majd a vaníliás cukrot. Ha a hab elég kemény, egyesével dolgozd bele a tojássárgákat. Add hozzá részletekben az olajat, végül pedig forgasd bele a sóval, a sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet. Még finomabb lesz a tészta, ha csokidarabokat is teszel bele.
Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába és 150 fokon süsd meg körülbelül 30 percet.
Krém: 1/2 l tej, 2 db csokipuding, 10 dkg étcsokoládé ezt sűrűre főzzük. Közben 20 dkg margarint kikeverünk 20 dkg cukorral, 1 csg vaníliás cukorral és 1 ek holland kakaóporral. Én 1/2 rum aromát is tettem bele. Ha kihűlt a pudingos krém összekeverjük a kettőt és megkenjük a tortalapokat.
Hozzávalók
Kakaós piskóta
én az előírt mennyiség 1,5 szeresét vettem, de akár el is hagyható
Készíts róla egy képet és töltsd fel!