Almás krémes
Elkészítés lépései
A tésztához a száraz hozzávalókat elvegyítjük egymással, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta, ezután folpackba csomagoljuk és legalább 40 percre hűtőbe tesszük.
Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük. (Én előző este elkészítettem) ha híg lenne, egy kis darált keksszel sűríthetjük.
A krémhez a tojást, a cukrot, a lisztet a tejjel simára keverjük, majd állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt krémet és az egészt tovább habosítjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk, lisztes felületen a tepsi méretére kinyújtjuk (20x30cm) és külön-külön, zsírozott és liszttel megszórt tepsi hátán, előmelegített, 170 °C-on világosra megsütjük.
Összeállítás: Az egyik lapon elkenjük az almás tölteléket, ráfektetjük a második lapot, kicsit lenyomkodjuk és erre simítjuk a krémet, majd befedjük az utolsó tésztalappal. A süteményt egy éjszakán át pihentetjük. Csokimázzal vagy csak simán porcukorral meghintve tálaljuk.
Hozzávalók
Tészta
Almás töltelék
héjastul lereszelve
3-4 ek vagy ízlés szerint
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!