Mogyoró krémes torta
Elkészítés lépései
A tésztához daráljuk le a mogyorót. Tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat verjük habosra vaníliás cukorral. A fehérjéket is verjük fel, majd szórjuk bele a kristálycukrot, és keverjük össze a kétféle tojáshabot, végül forgassuk bele a lisztet és a mogyorót is. Osszuk a masszát négyfele és egyenként süssük meg a kivajazott és kilisztezett kapcsos tortaformában.
A töltelékhez daráljuk le a mogyorót. Tejből, cukorból és a pudingporból főzzünk sűrű krémet, majd adjuk hozzá a darabokra csipkedett, puha margarint. Osszuk négyfelé, és egy adagot ízesítsünk mogyoróval, egy másikat kakaóporral. A legalsó tésztalapot kenjük meg előbb a mogyoróskrém, majd a lekvár felével. Helyezzük rá a második lapot, és osszuk el rajta a kakaós tölteléket (egy keveset vegyünk el a díszítéshez). Fedjük le a harmadik tortalappal, erre jöhet a maradék mogyorókrém, majd a lekvár. Tegyük rá az utolsó tésztalapot, kicsit nyomjuk le, és legalább egy órára rakjuk a tortát a hűtőbe.
Utána az egészet vonjuk be az egyik adag vajas pudingkrémmel, másik adagot pedig töltsük csillagcsöves nyomózsákba, és készítsünk habrózsákat a torta tetejére.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!