Fantasztikus szelet
Elkészítés lépései
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26x36 cm tepsiben megsütjük.
A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük
A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Fedjük le fóliával és hűtsük ki. A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudingot.
A csokimázhoz a hozzávalókat alacsony hőfokon összeolvasztjuk és rásimítjuk a süteményre.
Összeállítás: kakaós piskóta – krém - fehér tészta – csoki máz. A süteményt legalább három órát tegyük hűtőbe, aztán szeleteljük.
Hozzávalók
A barna piskótához
A fehér piskótához
vagdalt, pirított
200 ml
Készíts róla egy képet és töltsd fel!