Kígyórétes
Elkészítés lépései
Az élesztőt a tejben pici cukorral megfuttatjuk.
Közben a vajat mély keverőtálban habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a felfutott élesztőt, és végül a lisztet.
A túrót áttörjük, elkeverjük a tojássárgájával, a cukrokkal, a citromlével és citromhéjjal. Legvégül a tojás keményre vert habját adjuk hozzá.
A tésztát elfelezzük. Az első cipóból nyújtunk egy kb. 50x25 cm-es téglalapot. A hosszabbik oldalt szemre elharmadoljuk, és a tészta két szélén ugyanannyi, kb. 8 cm-es bevágást ejtünk, egymástól 2-3 cm távolságban.
A tészta közepén elterítünk 1 ek búzadarát, arra elhelyezzük a túrókrém felét, és a tészta két oldalán bevágott széleket egymásra hajtogatjuk. Óvatosan a rétes alá nyúlva tepsibe helyezzük.
Miután a másik cipóval ugyanígy jártunk el, a rétest tojással megkenjük, és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Én másfél adagot készítettem 1 túrós, meggyes, és almás.
Hozzávalók
A tésztához
a kenéshez
A töltelékhez
leve és reszelt héja
elhagyható
Készíts róla egy képet és töltsd fel!