Képviselőfánk
Elkészítés lépései
Tészta elkészítése
10 dkg margarint (vagy vajat) felforraltam 5 ek. vízzel, csipet sóval. Hozzáadunk 10 dkg lisztet, és addig főzzük amíg az edény oldalárol le nem válik. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk. Ezután egyesével hozzáadunk 4 egész tojást, mindegyikkel jól kikeverjuk. Közben a sütőt alsó-felső módon előmelegitjük 220 fokra.
A tésztából sütőpapiros tepsire tetszés szerinti halmokat nyomunk habzsákból, majd bedugjuk a sütőbe 220 fokon kb. 10-15 percig sütjük, majd a hőfokot visszavesszük 180 fokra. A sütő ajtaját nem nyitogatjuk mert összeesik a tészta. Ha a fánkok megsültek, kitámasztjuk a sütő ajtaját pl. fakanállal, és a sütőben hagyjuk kihűlni a fánkokat.
Krém elkészítése
4 tojás sárgáját kikevertem 2 vaníliás pudinggal 5 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadtam fél liter tejet, sűrűre főztem. A tojás fehérjéket 10 dkg cukorral kemény habbá vertem, belekevertem óvatosan a meleg pudingba.
Ezzel töltöm meg a fánkokat, a pudingos krém tetejére tejszínhab kerül, majd a tejszínhab tetejére a levágott kalapját visszavesszük. Porcukorral tálalom!
Hozzávalók
A tésztához
vagy vaj
Készíts róla egy képet és töltsd fel!