Sültalmapudingos képviselőfánk
Elkészítés lépései
A teafiltert a vízzel leforrázzuk, a mazsolát rumba áztatjuk. Az almapudinghoz a megpucolt almát felkockázzuk, egy lábasba tesszük a cukorral és a citromlével együtt, majd kb 5 - 8 percig sütjük / pároljuk. A teában simára keverjük a pudingport, hozzáöntjük az almához és pudinggá főzzük.
A tésztához a sütőt 200 °C - ra melegítjük. A vizet a cukorral, sóval, vajjal felforraljuk, hozzászórjuk a lisztet és addig főzzük amíg a tészta egy golyóvá össze nem áll. Azután a tűzről levéve a masszát kissé hagyjuk lehűlni és egyesével, egy kézi mixerrel hozzákeverjük a tojásokat.
A tésztát simacsővel ellátott habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb halmokat nyomunk belőle.
A fánkokat 20 percig sütjük, majd a hőfokot 170 °C - ra visszavéve további 10 - 15 percig sütjük. Ha a fánkok megsültek, a sütőajtót egy fakanállal kitámasztjuk és hagyjuk még legalább 15 percig száradni.
A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, betöltjük az almás pudinggal, erre rákanalazzuk a habbá vert tejszínt, majd visszahelyezzük a tetejét és megszórjuk fahéjas porcukorral
Hozzávalók
Tészta elkészítése
Almapuding
almás - fahéjas ízű
Készíts róla egy képet és töltsd fel!