Csokikrémes piskótatekercs
Feltöltötte: Kisfali Judit | 2023.10.27.
könnyű
40 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 20 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 10 perc
Egy igazán ízletes Csokikrémes piskótatekercs, Kisfali Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A gáztepsi méretű, kisült piskótalapot konyharuhára fektetjük, és még melegen föltekerjük.
A tejet elkeverjük csomómentesen a pudinggal, sűrűre főzzük, kihűtjük.
A margarint fehéredésig keverjük a porcukorral, eldolgozzuk a kakaóval, rummal, s elegyítjük a pudingos masszával ha kihűlt.
Kigöngyöljük a tésztát, megkenjük a csokis krémmel, és szorosan feltekerjük. Kívülről is krémmel vonjuk be, villával megcifrázzuk. Csokimázt csorgattam rá.
Hűtőben megdermesztjük, szeletelve kínáljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Piskótalap
1 db piskótalap
6 tojásos, kakaós
6 tojásos, kakaós
Krém
4 dl tej
1 csomag csokoládés pudingpor
3 ek cukrozatlan kakaópor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
rum
vagy rumaroma
vagy rumaroma
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!