Frutti kocka
Elkészítés lépései
Piskótát kisütjük. Tojásfehérjét a cukorral félig felverjük, egyesével hozzáadjuk a tojás sárgáját és tovább verjük míg megfelelő keménységű lesz. A sütőporos lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük.
Tepsit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ezt még egyszer megismételjük. Az 5 tojásos piskótát kicsit tovább süssük,hogy könnyebben össze tudjuk morzsolni. Piskótákat hagyjuk kihűlni. Ezután az 5 tojásos piskótát morzsoljuk össze, tegyük egy tálba.
A meleg vizet, cukrot, van.cukrot és a rumaromát vagy rumot összekavarjuk, majd ráöntjük az összemorzsolt piskótára, ha száraz lenne, lehet még egy kis cukros vizet ráönteni.
A másik piskótalapot megkenjük sárgabarack lekvárral, rátesszük az összemorzsolt piskótát.
Tejszínt keményre felverjük, és a sütemény tetejére tesszük. Legkönnyebben akkor tudjuk felvinni, ha habzsákka tesszük, és úgy nyomjuk a tetejére, majd elsimítjuk rajta.
Darált dióval, és mazsolával megszórjuk a tetejét.
A tetejére a mazsolát be is lehet kevés rumba áztatni, majd szitába tenni, hogy le csöpögjön.
Hozzávalók
Első piskóta (sütemény alapja)
kristály
Második piskóta (összemorzsoljuk)
Többi hozzávalók:
darált
50-100ml vagy 1 kisüveg rumaroma
Készíts róla egy képet és töltsd fel!