Áfonyás gyümölcsleves
Feltöltötte: Zsuzska | 2023.10.20.
könnyű
35 perc
2 főre
leves
Előkészület: 15 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Áfonyás gyümölcsleves, Zsuzska konyhájából.
Elkészítés lépései
1 liter vízbe tesszük a mézet és egy csipet sót, majd megfőzzük benne a gézbe kötött (vagy teatojásba rakott) szegfűszeget és fahéjat. Amikor teaszínű lesz, kiszedjük a fűszereket, majd a tejszínnel, liszttel és egy kis vízzel készített habarással besűrítjük.
Forraljuk, majd a leturmixolt áfonyát hozzáadjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
2 főre
Áfonyás gyümölcsleves
0.5 kg áfonya
4 ek méz
2 teáskanál szegfűszeg
2 db fahéjrúd
2 csapott ek teljes kiőrlésű liszt
200 ml főzőtejszín
1 csipet só
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!