Csirkeláb pörkölt
Egy nem mindennapi étel receptjét küldöm. Nagyon megosztó, van aki nagyon szereti más meg rá sem tud néni. Ez bizony csirkeláb pörkölt én imádom a család többi tagja nem.
Elkészítés lépései
Az olajat felhevítjük, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, megdinszteljük csipet sóval, majd rárakjuk a megtisztított lekörmözött csirkelábakat és együtt tovább dinszteljük fehéredésig.
Lehúzzuk a tűzről, majd megszórjuk piros paprikával, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, visszatesszük a tűzre és ízesítjük sóval. Belerakjuk a paprikákat és a paradicsomokat és lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a csirkeláb, addig kifőzzük a tésztát. A forrásban lévő vízbe teszünk sót és pár csepp olajat, majd beleöntjük a tésztát és elkeverjük hogy ne ragadjon össze. 10 perc alatt készre főzzük, de nem teljes puhára, hanem fogkeményre.
Együtt tálaljuk csemege uborkát kínálunk hozzá.
Lassú tűzön jó puhára kell főni. Jó ragacsos lesz. Tele van kollagénnel.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!