Tiramisu pohárkrém
A tiramisu újra gondolva.
Elkészítés lépései
A pudingport kikeverjük 1 dl tejjel,a maradék tejet feltesszük főni a cukorral felforraljuk.
Majd a tűzről levesszük és a meleg tejet ráöntjük a hideg kikevert pudingporhoz összekeverjük,majd vissza tesszük a tűzre és addig főzzük állandó keveredés mellet ,ha egyet puffan kész. Fokpakkal befedjük kihűtjük.
A 250 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu alapot tasak tartalmát, és kézi robotgéppel először alacsony, majd fokozaton kb 3 percig keverjük.
Az elkészített desszertet és a pudingot üveg tálkába rétegezzük.
Az alsó réteg a vaníliás puding, majd a tetejére következik a tiramisu krém. A tetejét teljesen megszórjuk keserű kakaóval minden pohárba beleszúrunk egy baba piskótát menta levéllel díszítjük. Kínálunk még mellé babapiskótát.
Mentával diszítjük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!