Kocsonya
Elkészítés lépései
A tarját, a megtisztított körmöket és a sertésbőrt egy nagy fazékba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje.
Miután felforrt, lehabozzuk, beletesszük a gerezdekre szedett fokhagymát, a fekete borsot, a vöröshagymát és ízlés szerint sózzuk.
A kocsonyát addig főzzük, ameddig a körömnél a húsos-bőrös rész szinte már leválik a csontról (kb. 2-3 óra). A tarját 1 óra után kivesszük.
Amikor a kocsonya készre főtt, pihentetjük 10 percet az asztalon, majd kanállal leszedjük a a zsírt.
Tányérokba tesszük a kicsontozott körmöket, bőröket és a tarját, majd felöntjük a szűrt kocsonyalével. A kiadagolt kocsonyát hideg helyen hagyjuk kihűlni, megdermedni.
Füstölt tarjával is készíthető.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!