Sült csirkeszárny bazsalikomos törtburgonyával
Feltöltötte: Judit | 2024.06.07.
közepes
70 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 25 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 30 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Sült csirkeszárny bazsalikomos törtburgonyával, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A csirkeszárnyat befűszerezzük, az olajon teflon lábasban, fedő alatt puhára, ropogósra sütjük.
Közben a burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és sós vízben feltesszük főni.
Amikor megpuhult, leszűrjük, sózzuk, ha kell, beletesszük a vajat, a tejet, és krumplinyomóval habosra kikavarjuk.
Tetejét bazsalikommal megszórjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
8 db csirkeszárny
25 ml napraforgó olaj
ízlés szerint só
3 gerezd fokhagyma
2 kg burgonya
1 dl tej
10 dkg teavaj
ízlés szerint só
1 teáskanál bazsalikom
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!