Túrós-mazsolás sütemény teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel
Elkészítés lépései
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem elég puha, tejjel vagy tejföllel lazítsuk.
Elfelezzük, egyik felét egy 25x30-as tepsiméretre kinyújtjuk, és beleterítjük a tepsibe.
Elkészítjük a tölteléket: a túrót simára keverjük a tejföllel, a tojással, a cukorral, a búzadarával, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával. A tésztára kenjük.
Kinyújtjuk a másik, félretett tésztát is, ráterítjük a töltelékre, villával megszurkáljuk a tetejét, megszórjuk a durvára vágott dióval, sütőbe tesszük.
Kb. 30 perc múlva ránézünk, hogy szép sárgára sült-e a teteje, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kockára vágjuk.
Hozzávalók
A tésztához
Lehet simalisztből is
A töltelékhez
a tetejére, durvára törve
Készíts róla egy képet és töltsd fel!