Teljes kiőrlésű gofri
Feltöltötte: Dr. Tóth-Maár Melinda | 2023.07.19.
könnyű
25 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 5 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 20 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Teljes kiőrlésű gofri, Dr. Tóth-Maár Melinda konyhájából.
Elkészítés lépései
Elöszőr kimértem a szárazanyag tartalmat. Liszt, édesítőszer (én 1:4-hez erősségű eritrit-stevia keveréket használtam), sütőpor! Ezután a folyékony hozzávalókat belekevertem, de mindet külön-külön fokozatosan kevertem hozzá, hogy ne legyen csomós a tésztám. Ezután már csak sütögetem és már ehetjük is. Sütési idő a különböző gofrisütőktől függ, átlag 2-3 perc. A lényeg hogy kicsit barnuljon meg a teteje és kopogó hangot adjon! Akkor tuti átsült. Mindenféle finomsággal tálalható.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Tészta elkészítése
75 g finomliszt
175 g teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál édesítőszer
200 ml tej
200 ml ásványvíz
3 db tojás
100 ml kókuszolaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!