Puncs szelet
Elkészítés lépései
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik részt ismét két fele. Így két vékonyabb és egy vastagabb (32*20 cm-es tepsiben sütve) tésztát nyújtunk belőle és 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük, kb 10-12 perc alatt. Kihűtjük az üsszes lapot.
A szirup hozzávalóit felforraljuk és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt, vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálban és hozzáadjuk a kakaóport, majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.
Az egyik lapot megkenjük vékonyan lekvárral (nálam ez sárgabarack volt, mivel a szirupba is ilyen került) rásimítjuk a tölteléket, lekenjük lekvárral és befedjük a másik lappal.
Pár órára vagy akár egy éjszakára lenyomatjuk.
A máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük. Amikor kész, lehet szeletelni.
Hozzávalók
A tésztához
vagy margarin
A töltelékhez
és a vastagabb lap összetördelve
A sziruphoz
nálam sárgabarack, 30-40dkg
vagy rumaroma
Készíts róla egy képet és töltsd fel!