Kijevi krémes
Feltöltötte: Kisfali Judit | 2023.10.21.
közepes
0
6 főre
desszert
Előkészület: 0 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Kijevi krémes, Kisfali Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tésztához: összedolgozzuk a hozzávalókat, majd három lapot nyújtunk, amit megkenünk a következő masszával: 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 10 dkg cukrot, majd 20 dkg diót.
Mindhárom lapot megkenjük a masszával, majd sütjük.
Megfőzzük a tejben a pudingot.
A margarint a pocukorral habosra keverjük.
Ha kihűlt a puding, hozzáadjuk a cukros-margarinos keveréket és megtöltjük a lapokat.
Másnap szeleteljük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
A tésztához
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
3 ek tejföl
20 dkg margarin
4 db tojássárgája
A habhoz
20 dkg dió
10 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
A krémhez
0.5 l tej
2 tasak vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!