Almás pite
Feltöltötte: Kisfali Judit | 2023.10.13.
könnyű
60 perc
8 főre
egyéb
Előkészület: 30 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 30 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Almás pite, Kisfali Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Tészta elkészítése
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. 2 felé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk, és egy sodrófa segítségével tepsibe rakjuk.
Töltelék elkészítése
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, jól kinyomkodjuk. Belekeverjük a cukrot és a fűszereket, a tésztára simítjuk. Betakarjuk a másik kinyújtott tésztával. Tetejét villával kicsit megszurkáljuk.
180 fokon aranybarnára sütjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
8 főre
A tésztához
40 dkg finomliszt
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 ek tejföl
1 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
2 kg alma
20 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
őrölt
őrölt
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!