Mákos mézes szelet
Elkészítés lépései
A tésztához a vajat a mézzel egy nagyobb falú lábasban összeforraljuk, ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát és folytonos kevergetés mellett ( vigyázat, mert nagyon felhabzik ) alacsony lángon addig forraljuk, amíg szép karamelles színt nem kapunk. A keveréket egy üvegedénybe átöntjük és kihűtjük.
A sütőt 170 °C - ra előmelegítjük. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd tovább habosítva hozzáadjuk a mézes keveréket és hozzászitáljuk a lisztet, ezután a masszát egy kb 28 * 30 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 18 perc alatt megsütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pundingport, majd egy tálkába öntjük és frissen tartó fóliával letakarva kihűtjük. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyós állagúra melegítjük. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, majd kisebb adagokban hozzádolgozzuk a pudingot és hozzákeverjük a mákot és a zselatint.
A tésztát hosszában kettévágjuk megtöltjük a krémmel és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap hosszúkás szeletekre vágva porcukorral megszórva tálaljuk.
Hozzávalók
Tészta elkészítése
Krém elkészítése
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!