Krémsajtos répás csirkemell
Feltöltötte: Judit | 2024.01.02.
könnyű
55 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 25 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Krémsajtos répás csirkemell, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A megpucolt répát a nagylyukú reszelőn lereszeljük és az olívaolajon kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott csirkehúst és az egészet jól átpirítjuk.
Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a leveskockát és az egészet puhára főzzük. Közben ízesítjük, sóval, borssal, mustárral.
Ezután hozzáadjuk a krémsajot, a vízben elkevert keményítőt és az egészet összeforraljuk. Végül hozzákeverjük a felaprított petrezselymet. Párolt rizzsel kínáljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítés
50 dkg csirkemell filé
3 közepes db sárgarépa
20 dkg tömlős krémsajt
natúr
natúr
1 db leveskocka
1 ek mustár
1 db babérlevél
150 ml víz
kb
kb
1 csapott ek étkezési keményítő
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 csokor petrezselyem
4 ek olívaolaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!