Egyszerű gombás-diós vega "kolbász" tekercs
Elkészítés lépései
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 3-4 perc alatt puhára pároljuk benne a vöröshagymát.
Adjuk hozzá az apróra vágott gombát, a fokhagymát, a fűszereket és a paprikát, és kis lángon főzzük körülbelül 15 percig, kevergetve, hogy ne ragadjon le. Főzzük addig, amíg kicsit össze nem esik.
Hozzákeverjük a darált mandulát, a darált diót és a reszelt sajtokat (én parmezán és cheddar sajtok keverékével készítettem), majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Addig tekerjük ki a leveles tésztalapot, és vágjuk ketté hosszában.
Vegyük a gombás keveréket, és rakjuk a felét az egyik leveles tészta közepére, a másik felét pedig a másik tésztalap közepére, hosszirányban. Tojással kenjük meg a tésztalapok széleit, hogy jobban zárjanak majd.
A tésztalapokat óvatosan tekerjük kolbász formára, ügyelve arra, hogy a tojással megkent széle alul legyen. Végül szeleteljük fel ujjnyi vastag darabokra.
A felvágott gombás tekercsdarabokat a tepsire helyezzük, és mindegyiket lekenjük tojással. A végén szórjunk meg bőségesen szezámmaggal.
Az előmelegített sütőbe tesszük és körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
Hozzávalók
Tekercshez
a sütéshez
apróra vágva
apróra vágva
apróra vágva
darált
darált
reszelt
1 lap
felverve
a díszítéshez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!