Szalagos farsangi fánk
Elkészítés lépései
A tejet melegítsük fel (ne legyen forró, csak épphogy langyos) és adjunk hozzá egy evőkanálnyi cukrot, kavarjuk el, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Várjuk meg amíg felfut.
A lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a megkelt élesztőt, a sót, a maradék cukrot, a tejet, a vajat, végül a tojássárgákat is. Dagassznk belőle egy rugalmas tésztát, majd takarjuk le, kelesszük egy órán át.
Amikor a tészta már a kétszeresére dagadt, lisztezzünk be egy nyújtódeszkát, és borítsuk rá, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. Egy pogácsaszaggatóval vagy egy pohár segítségével szaggassuk ki a fánkokat.
Bő, forró olajban, közepes lángon, fedő alatt süssük ki a fánkokat. Amikor az egyik felük már aranybarnára sült, fordítsuk meg őket, és fedő nélkül süssük meg a másik oldalukat is. Ha megsült, szedjük ki őket az olajból, csöpögtessük le őket, majd helyezzük őket papírtörlővel bélelt tálba vagy tányérra.
A fánkokra szitáljunk porcukrot. Jó étvágyat hozzá!
Készíts róla egy képet és töltsd fel!