Túrós batyu
Elkészítés lépései
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben, amibe teszünk 1 kávéskanál cukrot. A többi hozzávalót - a tej kivételével - egy nagy tálba tesszük, és ha az élesztő felfutott, azt is hozzáadjuk. A tejet ezután fokozatosan adjuk hozzá, lágy kelt tésztát kell dagasztanunk. Ezután meleg helyen duplájára kelesztjük.
Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval, a keményre vert tojásfehérjét a végén lazán hozzáadjuk.
Miután megkelt a tészta, kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra és kb. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, amelyek közepére egy evőkanál tölteléket teszünk. A négyzetek sarkát összecsípjük, egy kicsit megtekerjük.
Tepsire rakosgatjuk és hagyjuk kelni további 20 percig, majd lekenjük őket felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük (alsó-felső sütés).
Hozzávalók
Tészta
olvasztott
Töltelék
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!