Rakott karfiol
Feltöltötte: Barna Tünde | 2023.10.31.
közepes
120 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 60 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 30 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Rakott karfiol, Barna Tünde konyhájából.
Elkészítés lépései
Karfiolt rózsáira szét kell darabolni és forrásba lévő vízbe bele tenni 20-25perc alatt puhára kell főzni.
Jázmin rízst le píritom és forró vízet kell rá önteni annyit, hogy egy újjal több víz legyen rajta. Puhára kell főzni, a vízbe ízlés szerint sót és ételízesőt is lehet bele tenni.
Darált sertés húst pörköltnek meg kell főzni.
Ha minden puha akkor a pörköltet és a rízst összekeverjük és rétegessen kell a tepsibe rakni: karfiol, utánna rízs-pörköltel és újból karfiol tetejét izlés szerint tejfölel kell meg kenni.
Végül készre sütjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Rakott karfiol
60 dkg jázmin rizs
40 dkg darált sertéshús
karfiol
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!