Sárgarépás csirkemell
Feltöltötte: Horogh Lászlóné | 2023.10.10.
könnyű
115 perc
6 főre
főétel
Előkészület: 30 perc
Főzés: 40 perc
Sütés: 45 perc [170C°]
Egy igazán ízletes Sárgarépás csirkemell, Horogh Lászlóné konyhájából.
Elkészítés lépései
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd a mustárral vékonyan megkenjük.
Egy óráig a hűtőben állni hagyjuk, majd kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
Kiszedjük, majd a visszamaradt olajba beletesszük a felkarikázott hagymát és sárgarépát.
Fél óráig pároljuk, kis vizet is öntünk alá. Ízlés szerint sózzuk.
Ezután hozzárakjuk a csirkemellet és készre pároljuk.
Rizzsel tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Sárgarépás csirkemell
4 db csirkemell filé
2 közepes fej vöröshagyma
5 közepes db sárgarépa
2 kk só
2 ek mustár
1 tk bors
1 dl napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!