Rakott krémes
Elkészítés lépései
A leveles tésztát kb. fél cm vékonyra nyújtjuk és 20 cm hosszú,1,5 cm széles csíkokat vágunk belőle (15 db-ot).
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben halványsárgára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a tölteléket: 1 csomag vaníliás pudingport megfőzünk, majd kihűtjük. A tejszínhabba 1 csomag habfixálót teszünk, gépi habverővel keményre verjük. Apránként hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, géppel tovább keverjük jó keményre.
Egy sütőpapírt előkészítünk, és a habból akkora hosszúságú és szélességű habot kenünk fel, amelyre sorban, egymás mellett ráfér 6 db leveles tésztacsík.
Erre a tésztacsíkra is habot kenünk, majd ennek a tetejére 5 db tésztacsíkot teszünk egymás mellé. Erre is hab, majd a megmaradt 4 db tésztacsík jön. Végül az egészet bekenjük a habbal.
Azzal a sütőpapírral tekerjük körbe, amelyen dolgoztunk, és kb. 6-7 órára hűtőbe tesszük. (Ha mélyhűtőbe tesszük, hamarabb lesz fogyasztható.) Amikor kivesszük, a tetejét megszórjuk csokireszelékkel vagy mandulaforgáccsal.
Hozzávalók
Elkészítéshez
cukrozott!
Készíts róla egy képet és töltsd fel!