Hamis vadas marhacombból
Elkészítés lépései
A vastagabbra vágott, szeletelt húst egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát.
Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A fűszereket egy teatojásba tesszük, így adjuk a főzővízhez.
Az egészet felforraljuk, majd kisebbre vesszük a lángot, és puhára főzzük a húst és a zöldségeket. Ezután a puhára főtt húst egy tányérra szedjük, és félretesszük.
A megpuhult zöldségeket szintén kiszedjük a léből, botmixerrel pépesítjük, majd visszatesszük a levesbe. Az olajat felhevítjük, megszórjuk a liszttel, és kevergetés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk.
Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, és hagyjuk langyosra hűlni.
A cukrot folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel.
Amikor a rántás már kissé kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük.
Ezután a forrásban lévő zöldséges léhez öntjük, majd egy kézi habverővel alaposan elkeverjük, és sűrűre főzzük. Közben hozzáadjuk a mustárt és a karamellizált cukrot is.
Visszarakjuk a mártásba a hússzeleteket, néha óvatosan megkeverve kiforraljuk, és még további pár percig főzzük.
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a hússal, mártással együtt tálaljuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!