Dobos szelet
Elkészítés lépései
A krémhez a tojást a porcukorral kissé kihabosítjuk, majd vízgőz felé téve csípősre - ha van maghőmérőnk, akkkor 70 fokosra melegítjük. Közben a csokoládét is vízgőz felett megolvasztjuk, a szobahőmérsékletű vajat a vaníliás cukorral kihabosítjuk.
Ha elérte a tojásos massza a hőfokot, robotgéppel jó habosra - kihűlésig verjük, majd egy kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük a vajat, a kakaót és a csokoládét, majd félretesszük dermedni ( de nem hűtőben ) amíg elkészül a piskóta.
A sütőt 180 °C - ra melegítjük, a piskótát két részletben sütjük, ehhez 3 tojást szétválasztunk a tojássárgákat a fele cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a fele vajat, a fele lisztet és óvatosan összeforgatjuk a habbá vert tojásfehérjével. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 30 * 40 cm - es tepsibe simítjuk és kb 10 - 12 perc alatt megsütjük. Így készítjük el a másik piskótalapot is.
A tetejére a cukrot egy nagyobb serpenyőben karamellszínűre olvasztjuk és rácsurgatjuk az egyik legsimább felületű piskótalapra. Gyorsan elkenjük, várunk vele hogy kissé hűljön, majd vajazott késsel kb 3 cm - es szeleteket jelölünk, majd a jelölések mentén határozott mozdulatokkal elvágjuk a lapot.
A krémet 6 felé osztjuk, 5 résszel betöltjük a lapokat, a maradékkal körbekenjük a sütemény oldalait ( ha van otthon kekszmorzsa be is panírozhatjuk, majd elhelyezzük a tetején a mázas szeleteket.
Hozzávalók
Piskóta elkészítése
olvasztott
Csokoládékrém elkészítése
vagy vaj
Készíts róla egy képet és töltsd fel!