Rumos diós szelet
Elkészítés lépései
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk, kilisztezünk
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, csipet sót.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kevés cukorral habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrokat, fehéredésig keverjük, kanalanként hozzáadagoljuk a hideg vizet, majd a reszelt citromhéjat és kifacsart levet.
Beleszitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a darált diót, összekeverjük, hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot is.
Tepsibe öntjük, kb 35-40 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A tésztát kettévágjuk, megtöltjük a töltelékkel, tetejét leöntjük a csokimázzal, melyhez vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal.
Hozzávalók
tészta:
hideg
darált
töltelék:
darált
Készíts róla egy képet és töltsd fel!