Almás-diós csiga
Elkészítés lépései
A tejet összemelegítjük a tejszínnel.
Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, kevés citromlével meglocsoljuk, hozzáreszeljük a citromhéjat, lecukrozzuk, meghintjük fahéjjal.
A diót durvára aprítjuk.
A sütőformát kivajazzuk, kilisztezzük.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a csipet sóval, porélesztővel, hozzáadjuk a cukrokat, tojást, langyos tejszínes tejet.
A tésztát kidagasztjuk, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, majd kb 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A kifacsart almát egyenletesen elosztjuk a tésztán, megszórjuk a dióval, a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A tekercset kb 2 ujjnyi csigákra vágjuk, a sütőformában szorosan egymás mellé fektetjük.
Előmelegített 200°C-os sütőbe toljuk, a hőt 180°C-ra visszavéve, kb 30-40 perc alatt megsütjük.
Sütőből kivéve, még forrón lekenjük a tetejét kevés vízzel higított sárgabarack lekvárral. Langymelegen kínáljuk.
Hozzávalók
tészta:
langyos
töltelék:
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!