Mézes sült oldalas
Elkészítés lépései
Elkészítjük a páclevet. Ehhez 2 evőkanál sült oldalas fűszerkeveréket (pl Kotányi), 3 evőkanál vizet, 1 evőkanál mézet és 3 evőkanál olajat alaposan összekeverünk.
Az oldalast csíkokra vágjuk, majd alaposab megforgatjuk a páclében. A pácban állni hagyjuk egy éjszakán át, alufóliával lefedve a hűtőben.
Másnap az oldalasokat tepsibe rakjuk, ráöntjük a páclevet, majd a tepsit alufóliával lefedjük. A 180-190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és egy órán át hagyjuk sülni, hogy megpuhuljon a hús. Ezután az alufóliát levesszük, a húsokat megforgatjuk, majd 200 fokon tovább sütjük hogy kicsit megpiruljanak.
Hozzávalók
Pác elkészítéséhez
Kotányi
akácméz
Készíts róla egy képet és töltsd fel!