Klasszikus amerikai BBQ oldalas
Elkészítés lépései
Kezdjük azzal, hogy eltávolítjuk a felesleges zsírt és a hártyát az oldalasokról. Ez biztosítja, hogy a hús megfelelően felszívja a pácoló ízeket és a grillen egyenletesen süljön.
Keverjük össze a száraz pác hozzávalóit egy tálban, majd dörzsöljük be alaposan az oldalasok minden felületét. Hagyjuk a húst a hűtőben pihenni, fedett állapotban, legalább 2 órán keresztül, de ideális esetben egy éjszakán át.
Melegítsük elő a sütőt közepes-alacsony hőmérsékletre (kb. 120°C). Helyezzük az oldalasokat a rácsra, a hőforrástól távol, hogy indirekt hővel süssük. Fedjük le, és hagyjuk, hogy a hús lassan süsse kb. 3-4 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.
Az utolsó 30 percben kenjük be az oldalasokat a barbecue mártással többször, hogy egy gazdag, ragacsos réteg alakuljon ki a hús felszínén.
Miután elkészült, hagyjuk az oldalasokat pihenni 10 percig fedett állapotban, mielőtt felszeletelnénk. Ez segít megőrizni a húsok szaftosságát.
Szolgáljuk fel a barbecue oldalasokat friss coleslaw-val, sült kukoricával és esetleg egy kis extra mártással az igazi barbecue élményért.
Hozzávalók
Elkészítéshez
bolti, de inkább házi készítésű
A száraz páchoz:
őrölt
őrölt bors, opcionális, ha szeretjük a csípőset
Készíts róla egy képet és töltsd fel!