Cigánypecsenye
Elkészítés lépései
A pác elkészítéséhez keverjük össze az olajat a mustárral, majd nyomjuk bele a fokhagymákat. Szórjuk bele a fűszerpaprikát, majd sózzuk és borsozzuk. Alaposan keverjük össze.
Egy sütőecsettel kenjük be alaposan a tarjákat, majd helyezzük egymás tetejére őket. Ha túl vastagok a tarják, akkor lehet klopfolni, de nem érdemes, mert úgy értékes nedveket veszít a hús. Mind a két oldalát kenjük át a páccal. Ha megvagyunk, fedjük le, és rakjuk hűtőbe 1-2 órára.
Vágjuk 4 szeletre a szalonnákat hosszában, majd vagdossuk be őket. Egy serpenyőben pirítsuk meg a füstölt szalonna szeleteket.
A szalonna kisült zsírjában süssük meg a tarjákat, de a lángot vegyük vissza közepesre, nehogy megégjenek. Érdemes várni is egy kicsit, hogy a forró zsír vissza hűljön egy kicsit, ne a forró zsírba rakjuk bele a tarjákat. A tarják mindkét oldalát süssük maximum 3 percig, majd vegyük is ki. Így lesz igazán finom és szaftos a hús.
Amint kivettük, már tálalhatjuk is, forrón. Köretnek én steak burgonyát szoktam sütni hozzá.
Hozzávalók
Elkészítéshez
4 szelet
Páchoz
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!