Csirkemell vargányás palacsintatésztában
Feltöltötte: Dömők József | 2024.01.07.
könnyű
30 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 15 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 15 perc
Egy igazán ízletes Csirkemell vargányás palacsintatésztában, Dömők József konyhájából.
Elkészítés lépései
A húst felszeleteljük, gyengén kiklopfoljuk és sóval megszórjuk mindkét oldalát.
A szárított gombát por állagúra ledaráljuk (én vargánya gombát használtam).
Egy tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, gombaport, 5 ek lisztet és a tejet. Jól kikeverjük.
Maradék 2 ek lisztbe forgatjuk a hússzeleteket, utána a szószba, és forró olajban nem teljes lángon kisütjük fedő nélkül.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
80 dkg csirkemell filé
3 db tojás
7 csapott ek finomliszt
1.5 dl tej
ízlés szerint só
1 kis db vöröshagyma
1 teáskanál vargánya gombapor
5 ek napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!