Pirított mandulás brokkolikrémleves
Feltöltötte: Dömők József | 2024.01.07.
könnyű
25 perc
4 főre
leves
Előkészület: 10 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Pirított mandulás brokkolikrémleves, Dömők József konyhájából.
Elkészítés lépései
A brokkolirózsákat és a felkarikázott póréhagymát 3 ek olajon megdinszteljük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, chilipehellyel ízesítjük.
Közben másik 3 ek olajon megdinszteljük a megpucolt, kockára vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a megsült zöldségeket.
A krémlevesport kikeverjük a vízzel csomómentesre, majd a zöldségekhez adjuk. Pár percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a rizstejszínt, felaprított petrezselyemlevelet. Pirított mandulapehellyel tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
1 közepes db brokkoli
1 közepes db póréhagyma
5 ek napraforgó olaj
ízlés szerint só
1 kis db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dl víz
3 szál petrezselyem
3 ek mandulapehely
1 dl növényi tejszín
0.5 kk chilipehely
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!