Hagymás-sajtos-tejszínes csirkemell
Feltöltötte: Dömők József | 2024.01.07.
könnyű
55 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 10 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 45 perc [170C°]
Egy igazán ízletes Hagymás-sajtos-tejszínes csirkemell, Dömők József konyhájából.
Elkészítés lépései
Csirkemellet vékonyra felszeleteljük, sózzuk. Olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük. Aláöntünk 1 dl vizet, fóliáival letakarva 25 percig 170 fokon sütjük.
Vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, majd 4 ek olajon megdinszteljük.
Tejfölt kikeverjük a levesporral, tejszínnel és a reszelt sajttal.
Húst kivesszük a sütőből, fóliát eltávolítjuk. Rátesszük a dinsztelt hagymát, elosztjuk rajta a sajtos szószt, majd visszatesszük további 20 percre 170 fokon sülni.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
100 dkg csirkemell filé
2 kis db vöröshagyma
1 db leveskocka
2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín
15 dkg sajt
ízlés szerint só
1 dl víz
5 ek napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!