Sonkás-hagymás sült bab
Feltöltötte: Dömők József | 2024.01.07.
könnyű
50 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 10 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 10 perc
Egy igazán ízletes Sonkás-hagymás sült bab, Dömők József konyhájából.
Elkészítés lépései
A babot előző este beáztatjuk.
Másnap sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, leszűrjük.
2 fej vöröshagymát megpucolunk, felszeleteljük, 5 ek olajon megdinszteljük, majd rátesszük a leszűrt babot. Tűzön még pár percig átforgatjuk.
A sonkát 1-2 órára vízbe áztatjuk. Annyi vízben megfőzzük, ami ellepi. A vízbe tesszük a megpucolt fokhagymát.
Amikor a hús megfőtt, megvárjuk, amíg kihűl, és vékony csíkokra felszeleteljük.
A maradék olajon az egy fej vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst, és 5-10 percig sütjük.
Tejföllel (vagy nélküle) tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
60 dkg főtt sonka
50 dkg bab
3 kis db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 ek napraforgó olaj
ízlés szerint só
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!