Sonkás-tojásos szelet
Feltöltötte: Dömők József | 2024.06.17.
könnyű
40 perc
4 főre
előétel (hideg)
Előkészület: 25 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Sonkás-tojásos szelet, Dömők József konyhájából.
Elkészítés lépései
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd befedjük sonkaszeletekkel. A megpucolt főtt tojást felkockázzuk a vöröshagymával és a 10 dkg sonkával.
Összekeverjük a tejfölt két kiskanál mustárral és 2 evőkanál majonézzel, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A zselatint feloldjuk kb. 1 dl vízben, megmelegítjük, majd a tejfölös részhez keverjük.
A végén összevegyítjük a tejfölös részt a felszeletelt hozzávalókkal, majd beleöntjük a formába. Befedjük a tetejét is sonkával, majd ráhajtjuk a folpackot és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
8 db tojás
30 dkg gépsonka
1 kis db vöröshagyma
2.5 dl tejföl
2 ek majonéz
2 kávéskanál dijoni mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 dl víz
1 csomag zselatinfix
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!