Nagyi almás pitéje olaszosan
Elkészítés lépései
Az almákat hámozzuk meg, csutkázzuk ki, majd vágjuk apró darabokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kis méretű tepsit. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze az almát, a 2.5 teáskanál cukrot és az őrölt fahéjat egy nagyobb tálban. Egy másik nagyobb tálban keverjük össze az 1.25 csésze cukrot, tojást, napraforgó olajat, narancslevet, narancshéjat és vaníliakivonatot, majd habverővel verjük fel. A lisztet, a sütőport és a sót a tojásos keverékhez keverjük.
Rakjunk 1.5 csésze tésztát az előkészített serpenyőbe. A tetejére kenjük az almakeverék felét. Erre rakjunk 1.5 csésze tésztát, majd az almakeverék másik felét, a legtetejére pedig a maradék tésztát.
Helyezzük az előmelegített sütőbe, és süssük amíg a teteje aranybarna nem lesz. Győződjünk meg arról, hogy a belseje is megsült rendesen. Vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk hűlni kb 15 percig. Ezután vágjuk körbe, és fordítsuk ki a tepsiből, majd hagyjuk kihűlni teljesen.
Végezetül, szórjuk meg a porcukorra ízlés szerint, és szobahőmérsékleten tálaljuk. A legfinomabb vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal tálalva!
Hozzávalók
Pite
Golden Delicious alma
kristálycukor
kristálycukor
őrölt fahéj
reszelt narancshéj
Készíts róla egy képet és töltsd fel!