Mákos guba
Elkészítés lépései
A kifliket karikázzuk fel, majd tegyük félre. Egy tálban keverjük össze a darált mákot a porcukorral, majd reszeljük bele a citromhéjat.
A tejet melegítsük fel, adjuk hozzá az 5 dkg vajat, az 5 evőkanál kristálycukort, a csomag vaníliás cukrot, majd forraljuk fel. Közben kevergessük, nehogy leégjen.
A vaníliás tejjel öntsük nyakon a kifliket, akár többször is. Én tésztaszűrőn keresztül szoktam. A kifliket ezután borítsuk egy nagyobb lábasba.
Adjuk hozzá a kiflikhez a cukrozott mákot, szórjuk meg vele, és alaposan forgassuk meg benne. Ezt én úgy szoktam, hogy egy nagyobb lábasba rakom a kiflit, beleszórom a mákot, rakok rá fedőt, és jól összerázom. A fedőt közben persze szorítsuk rá, nehogy leessen vagy kiszóródjon belőle a mák.
Ezután rakjuk kivajazott tepsibe a mákos kiflit, majd rakjuk 180 fokra előmelegített sütőbe, kb 15 percig.
1, A vaníliás cukor helyett használhatunk vaníliarudat is. Ebben az esetben kaparjuk bele a tejbe a vaníliarúd belsejét.2, A mákos gubát meglocsolhatjuk vaníliasodóval.
Hozzávalók
Elkészítéshez
kristálycukor
darált
reszelt
tepsi kenéséhez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!