Csirkecomb zöldségágyon
Feltöltötte: Horogh Lászlóné | 2023.10.31.
könnyű
95 perc
6 főre
főétel
Előkészület: 40 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 45 perc [200C°]
Egy igazán ízletes Csirkecomb zöldségágyon, Horogh Lászlóné konyhájából.
Elkészítés lépései
A feldarabolt zöldbabot és a sárgarépát a levesben fedő alatt 10 percig főzzük.
Tűzálló tálban, olíva olajon a sóval, borssal bedörzsölt combokat megpirítjuk, majd kivesszük.
A visszamaradt olajban a felszeletelt cukkínit, a felkockázott paprikát, hagymát és a brokkolit megpirítjuk, majd sóval, borssal, paprikával, kakukkfűvel ízesítjük.
Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és a főzőlevével együtt a zöldbabot és a sárgarépát, majd felforraljuk. Ezután tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük. Ráfektetjük a combokat és letakarva, előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 45 percig sütjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Csirkecomb zöldségágyon
25 dkg zöldbab
1 db leveskocka
25 dkg cukkini
25 dkg piros kaliforniai paprika
25 dkg sárgarépa
50 dkg brokkoli
1 közepes fej vöröshagyma
4 nagy db paradicsom
1 teáskanál kakukkfű
1 kg csirkecomb
5 ek olívaolaj
ízlés szerint fűszerpaprika
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!